Konkurs NSZ za dodelu sredstava za program SAMOZAPOŠLJAVANJA

Krađa identiteta na internetu
21. marta 2017.
Konkurs NSZ za program STRUČNE PRAKSE
22. marta 2017.

Konkurs NSZ za dodelu sredstava za program SAMOZAPOŠLJAVANJA

Ukoliko imate odličnu poslovnu ideju i želite da se osmelite u smeru preduzetništva skrećemo vam pažnju na neke bitne činjenice u vezi sa tim.

Naravno potrebno je da ispunjavate i određene neophodne uslove za učestvovanje na ovom javnom pozivu. Znamo da su uslovi koji propisuju institucije veoma strogi u selekciji te zbog nekih slučajnih propusta može se dogoditi da budete odbijeni. Kako ne želimo da se prepustite nekim poluinformacijama koje često dobijamo tamo gde to ne bi smelo biti slučaj, osnovno je znati da ukoliko delatnost kojojm želite da se bavite predstavlja trgovinsku delatnost, bilo da je na malo ili veliko, primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, u smislu uzgoja, taksi prevozom ili menjačkim poslovima i još srodnih delatnosti koji se nalaze na spisku, znajte da ćete time biti automatski eliminisani iz daljeg postupka.

Ukoliko to nije slučaj, NSZ dodeljuje 180.000,00 dinara za otpočinjanje biznisa, kao preduzetničke radnje ukoliko želite sami da uđete u posao ili privrednog društva ili zadruge, ako je u pitanju udruživanje vas sa još jednim ili više lica u zajedničkom poslovnom poduhvatu. U tom slučaju svako od vas dobija svojih 180.000,00 dinara. Takođe, ne možete da aplicirate za ovaj program ukoliko ste već koristili ovakve podsticaje od ranije.

Treba napomenuti da je neophodno naravno da budete na evidenciji NSZ i da ste pohađali obuku iz preduzetništva. Ovu obuku organizuje sama NSZ u svom programu aktivnosti i u određenim terminima za lica sa evidencije. Pored njih možete i kod nas uspešno pohađati ovu obuku, naš sertifikat je priznat od strane NSZ i može vam omogućiti da sami uspešno prođete kroz dalji tok postupka koji se odnosi na izradu biznis plana i razradu poslovne ideje.

Ukoliko imate poslovnu ideju, rado ćemo vam dati neophodne informacije koje su vam potrebne za podnošenje zahteva i na kraju kristalisanje same ideje u začetku.

Eksterna